Pop like noise

Post Reply
crzyamerican
New User
Posts: 3
Joined: Thu Feb 26, 2015 1:11 pm

Pop like noise

Post by crzyamerican » Mon Mar 02, 2015 11:32 am

Vehicle: 2013 Wrangler unlimited. Retained - steering wheel controls, factory amp, and Uconnect
Installed: Maestro RR, Pioneer AVH-x2700bs
(turned Uconnect off in the Pioneer unit)

Problem: Shortly after starting the jeep (when pioneer deck is powering on) there is a loud pop like sound that comes from all the speakers. This does not happen if I just turn the to the key to the ACC position.

What could be causing this?

crzyamerican
New User
Posts: 3
Joined: Thu Feb 26, 2015 1:11 pm

Re: Pop like noise

Post by crzyamerican » Wed Feb 22, 2017 1:04 pm

Has there been a fix to this issue with any of the newer firmwares? Wife now has a bad speaker that is possibly due to this annoying pop.

User avatar
Dara DeGrand
ADS Team
Posts: 3615
Joined: Mon Dec 02, 2013 1:34 pm

Re: Pop like noise

Post by Dara DeGrand » Wed Feb 22, 2017 2:32 pm

Yes; we fixed this with a firmware update awhile back.

I doubt a turn-on pop would cause a speaker to go bad.
Dara DeGrand Technical/Product Support Specialist
Automotive Data Solutions Inc.
8400 bougainville, QC
T 514.807.2888
TF 866.427.2999

crzyamerican
New User
Posts: 3
Joined: Thu Feb 26, 2015 1:11 pm

Re: Pop like noise

Post by crzyamerican » Wed Feb 22, 2017 3:10 pm

Great! I will do an upgrade as soon as I can. Good to know that the pop wouldn't cause it. That tells me the wife is cranking up her stereo too loud :roll: I guess speaker upgrades will be her next gift.

Thank you

Post Reply

Return to “CH1 radio replacement solution”